Čudna Soba Alexandro Barita [kratki igrani]

1

Ništa se u mojim sjećanja iz djetinjstva je jaka kao sjećanje na Alexandro Barita.We oboje išli u istu Junior osnovna škola, a kasnije na Arnold knjižnici zajedno čitati knjige. Barita čitati klasike. Dok sam uglavnom čitao bajke i znanstvenu fantastiku. Često sam se pitao kako Barita dobio ovu neobičnu vještinu pridržavaju veliki i profinjenog tijekom svog života. Njegov otac je bio lukav poslovni čovjek našeg grada je i notorna lihvar dobivanje visoke kamate od ljudi, posebno žene. Zašto je izabrao žene kao što je njegov najveći komad od kupaca bila vrlo očita. On ih je mogao zamoliti lako, prijeteći im vratiti velike interese na isplate zakašnjelih. Imao je par odvjetnika s kojima je konzultirati se često naći rupe. Ali Barita začudo nije imao tih sklonosti. To je bio kako sam njega sprijateljio.

U svojoj mladosti, Barita je bio šarmantan, zgodan dječak, a on je posjetio moju kuću često. Moja kuća je bila u zemlji i tu je rijeka na oko milju udaljenosti i Barita i ja znao sjediti uz rijeku i razgovarati za dugo. Uglavnom naši razgovori centriran aroundbooks a ponekad i naših kolega i nastavnika. Jedna nevjerojatna kvaliteta Barita je da on nikada nije rekao laž i nije ismijavati slabosti ljudi, iako je imao sve razloge da ponos sebe zbog velikog niza svojih dobrih osobina.

Barita živio u kući na raskrižju grada iza knjižnice. Za dvije godine je bio moj kolega na faksu prije nego što je otišao u većem gradu, na udaljenosti od četiri sata, kako bi se nastaviti veći studija u literaturi. Sve ove dvije godine, upoznao sam ga u njegovoj kući kad god sam išla u knjižnicu. Evo, barista, ostati u većini elegantan sjaj, u svojoj oružanoj stolici. Njegova soba je sadržavala sve vrste radova i alata i stvari i chessboards. Sluškinja uvijek napustio sobu djelomično očišćen kao što je ona da požuri za dan vrijeme job.Though, nije bilo nestašica službenika u našem gradu, ova dama je zadržao uglavnom zbog majčine posebnu naklonost prema njoj. Barita korišten krevetić izrađen od kokosove žice i kad je skočio u nju, dječji krevetić ga podiže na maloj visini, kao da želi naučiti Newtonovi zakoni gibanja.

Najveći problem, barista mi je jednom rekao, bio je njegov brat. Iako je ovaj brat bio mlađi da Barista, nije ga poštuju. Česte svađe koje su se dogodile između njih, bila je oko pitanja kao što su koji bi trebali zauzeti kupaonicu prvi ili ponekad preko haljine su dijelili i koji je bio izvorni vlasnik. U nekim kućama, ja sam posjetio, braća nisu svađati dok su postali vrlo velika. Tada su pitanja imovine će puzanja i svi od njih će imati djece čiji su pristojbe oni moraju platiti na vrijeme da ne bi bio izbačen iz škole, ili neki krediti vratiti te u nekim slučajevima njihove žene će ih potaknuti da izgrade obitelj od svoje vlastite. No, ta ista braća u još kasnijoj fazi će doći zajedno i sjećati se svojih sretnih eksploatira i zajedništvo i filozofirati da cijeli svijet je pozornica, a citirati Emerson da je priroda drugdje. Ne možemo pronaći grešku s njima, ali samo mislim da je to neki od životnih hirovima ….

(Preuzeto iz djela koja je u tijeku).


Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s